loading...
YourAds Here YourAds Here

خدمات پرستاری سپید گستر

بازدید : 1802
سه شنبه 4 شهريور 1399 زمان : 13:10

مشکلات خواب در بین کودکان خردسال بسیار رایج است. برخی از کودکان ممکن است در هنگام خواب احساس خستگی نداشته باشند و یا بدون اینکه کسی در اتاقشان حضور داشته باشد نمی‌خوابند. اگرچه مقابله با این عادت در کودکان کمی دشوار است، اما فراموش نکنید که تنظیم خواب شبانه کودک به عهده والدین یا پرستار کودک است. بسیاری از مشکلات خواب با عادات روزانه مرتبط هستند. بنابراین با تغییر این عادات می‌توانید به او کمک کنید که شب‌ها بهتر استراحت کند. خبر خوب این است که با کمی صبر و رعایت نظم و انضباط می توانید خواب شبانه را برای کودکان خود لذت‌بخش‌تر کنید.

آموزش عاداتی سالمی که از خواب شبانه کودک حمایت می‌کنند

کودکان به چه میزان خواب احتیاج دارند؟

قبل از اینکه تشخیص دهید آیا کودک شما مشکل خواب یا اختلال در خواب دارد، باید بدانید که به چه مدت خواب نیاز دارد. این نکته را فراموش نکنید که کودکان و نوجوانان معمولا به خواب بیشتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند. نمودار زیر میزان خواب توصیه شده برای هر گروه سنی را نشان می‌دهد:

میزان خواب مورد نیاز

گروه سنی

12 الی 16 ساعت

نوزادان 4 الی 12 ماهه

11 الی 14 ساعت

کودکان نوپا 1 الی 2 ساله

10 الی 13 ساعت

کودکان 3 الی 5 ساله

9 الی 12 ساعت

کودکان 6 الی 12 ساله

8 الی 12 ساعت

نوجوانان 13 تا 18 ساله

عادات مفید برای بهبود خواب شبانه کودک

در بعضی موارد، ناتوانی کودک در خوابیدن به رفتارهای او در طول روز مربوط می‌شود. این بیشتر در مورد کودکان مدرسه‌ای و نوجوانان اتفاق می‌افتد. تنظیم عادات روزانه به این گروه از کودکان کمک می‌کند که شب‌ها استراحت بیشتر و با کیفیت‌تری داشته باشند.
اطمینان حاصل کنید که کودک فقط برای خوابیدن از تخت استفاده می‌کند. آیا کودک شما تکالیف مدرسه را روی تخت انجام می‌دهد یا از کامپیوتر روی رختخواب استفاده می‌کند؟ سعی کنید او را تشویق کنید که از تختخواب فقط برای خوابیدن یا کتاب خواندن قبل از خواب استفاده کنند. در غیر این صورت مغز به طور ناخودآگاه تصور می‌کند که تخت فقط برای خوابیدن نیست.
سعی کنید حتی آخر هفته‌ها هم همان برنامه خواب طول هفته را حفظ کنید. این کار باعث می‌شود کودک شما سر وقت بیدار شود و به طور طبیعی بخوابد. هرگز نباید در آخر هفته بیش از 1 ساعت از ساعت خواب معمولی تخطی شود.
اجازه ندهید که کودک موقع خواب بیش از حد گرسنه یا سیر باشد. خوردن یک میان وعده سبک (مانند یک لیوان شیر گرم و یک موز) قبل از خواب ایده خوبی است. با این حال، خوراندن وعده‌های غذایی سنگین طی یک یا دو ساعت مانده به زمان خواب ممکن است او را بیدار نگه دارد.
از دادن محصولات حاوی کافئین، مخصوصاً بعد از ظهرها یا عصرها به کودک خودداری کنید. این محصولات شامل نوشابه، قهوه، چای یا شکلات می‌شود.
سبک زندگی فعال را تشویق کنید. ورزش و فعالیت بدنی روزانه از بیقراری در شب جلوگیری می‌کند. با این حال سعی کنید طی سه ساعت مانده به زمان خواب، از فعالیت بدنی توسط آنها خودداری کنید.
نور اتاق خواب را تنظیم کنید. اگر کودک شما از تاریکی مطلق می‌ترسد از چراغ خواب‌هایی استفاده کنید که نور را پخش می‌کنند.
اولین چیزی که کودک باید صبح‌ها با آن مواجه شود، نور طبیعی است. پس صبح‌ها پرده اتاقش را باز کنید تا با نور طبیعی از خواب بیدار شود. نور طبیعی برای مغز نشانه شروع روز است.
به چرت زدن‌های او در طول روز توجه کنید. اگر کودک عصر خوابیده باشد، حداقل به 4 ساعت زمان نیاز دارد که بتواند دوباره بخوابد. اگرچه نیاز کودکان به چرت زدن ممکن است متفاوت باشد. اما باید اطمینان حاصل کنید که زیاد نزدیک به ساعت خواب شبانه چرت نزند.
همه نوجوانان و کودکان وسوسه استفاده از وسایل الکترونیکی مانند تبلت و گوشی را دارند. بنابراین 1 ساعت مانده به زمان خواب تمام وسایل الکترونیکی خانه حتی تلویزیون را خاموش کرده و یا از دسترس او دور نگه دارید.
بسیاری از کودکانی که والدین شاغل دارند، برای اینکه شب‌ها بیشتر با آنها وقت بگذارند، از خوابیدن امتناع می‌کنند. بنابراین عصرهای که به خانه می‌آیید حسابی با آنها وقت بگذرانید. برای نوزادان چند دقیقه آواز بخوانید، با آنها ارتباط چشمی برقراری کنید و در آغوششان بگیرید.

آیا ویروس کرونا روی فرش فعال می‌ماند و امکان انتقال آن وجود دارد؟
بازدید : 1717
چهارشنبه 22 مرداد 1399 زمان : 16:56

ما معتقدیم که استفاده از خدمات مراقبت‌های بهداشتی یا خدمات پرستاری در منزل یک سرمایه‌گذاری برای افراد سالمند است. در واقع شما به عنوان یک فرزند، با بهره‌مندی از این خدمات، به والدین سالمند خود کمک می‌کنید که استقلال بیشتری داشته باشند، زندگی شادتری را تجربه کنند و با کیفیت بالاتری به زندگی خود ادامه دهند. با وجود مشغله‌های فراوان، امروزه دیگر پرستاری از سالمندان، افراد معلول و افراد کم‌توان در همه گروه‌های سنی برای خانواده‌ها تا حدودی دشوار شده است. خدمات پرستاری در منزل بهترین گزینه برای این دسته از افراد است. در این خدمات به مددجو یا فرد سالمند کمک می‌شود که راحت‌تر زندگی کند. در مراکز خدمات پرستاری معتبر، با بهره‌گیری از تجربه افراد متخصص، به افراد سالمند و کم‌توان کمک خواهد شد که بتوانند مانند دیگران زندگی عادی داشته باشند.

آیا استفاده از خدمات پرستاری در منزل واقعا ارزشش را دارد؟

معرفی خدمات پرستاری در منزل

خدمات پرستاری در منزل شامل خدمات مختلفی مانند اعزام پرستار سالمند و پرستار کودک به محل، ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل و ارائه خدمات نگهداری از بیماران بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه قبل یا بعد از عمل جراحی می‌باشد. اما عمده خدمات این مراکز را می‌توان به دو دسته اصلی زیر تقسیم کرد:

مراقبت از بیماران سالخورده

افراد سالخورده اکثراً اصرار دارند که برای مداوا و درمان بیماری‌هایشان به بیمارستان نروند. این دسته از افراد برای داشتن یک زندگی سالم‌تر نیاز به مراقبت‌های ویژه خواهند داشت. آنها معمولا از بیماری‌های مختلف ناشی از افزایش سن مانند دیابت، فشار خون و… رنج می‌برند. هنگامی که خدمات درمانی این بیماری‌ها در خانه به آنها ارائه می‌شود، احساس امنیت می‌کنند، استقلال بیشتری دارند و انگیزه‌ای پیدا می‌کنند که منجر به رضایت آنها از اعضای خانواده می‌شود.

مراقبت از نوزادان تازه متولد شده

خدمات پرستاری در منزل فقط برای افراد مسن و بیمار نیست بلکه می‌توانید برای مراقبت از کودک و نوزادان تازه متولد شده نیز از آنها استفاده کنید. مادرانی که به هر دلیلی برای نگهداری از نوزاد تازه متولد شده خود نیاز به حمایت دارند؛ می‌توانند به این مراکز درخواست پرستار کودک بدهند و برای یادگیری کارهایی مانند نحوه شیردهی و حتی حمام کردن نوزاد از تخصص این افراد بهره ببرند. استفاده از این خدمات به مادران شاغل کمک می‌کند تا بتوانند بعد از زایمان هر چه سریع‌تر به محل کار خود بازگردند.

مزایای استفاده از خدمات پرستاری در منزل

خانواده‌های زیادی وجود دارند که به دلایل مختلفی نمی‌توانند از والدین یا فرزندان خود در طول روز مراقبت کنند. مشغله‌های کاری مهم‌ترین دلیل ناتوانی این خانواده‌ها در نگهداری از عزیزان‌شان است. استفاده از مراقبت‌ها و خدمات پرستاری در منزل می‌تواند یک گزینه مفید برای آنها باشد. پرستاران این مراکز به والدین سالخورده و کودکان این خانواده‌ها کمک می‌کنند که از نظر جسمی، روحی و عاطفی در وضعیت نرمالی قرار بگیرند. از دیگر مزایای این خدمات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از تجربه پرستاران حرفه‌ای واجد شرایط است.
کمک به افراد سالمند برای انجام فعالیت‌های روزمره و امور شخصی خود مانند حمام کردن، پیاده‌روی و یادآوری داروهایی که باید استفاده کنند.
کمک به بیمارانی که از بیماری‌های مزمن رنج می‌برند و بیمارانی که از بیمارستان مرخص شده‌اند و نیاز به رژیم غذایی خاصی دارند. در چنین شرایطی پرستاران می‌توانند رژیم غذایی منطبق با نیازهای جسمی فرد بیمار را طراحی کرده و بر روی اجرا آن نظارت کنند.
از آنجا که افراد سالخورده بیشتر احساس تنهایی می‌کنند، حضور یک پرستار در کنار آنها برای هم صحبتی، به خصوص در شرایطی که دیگر اعضای خانواده مدت زیادی از روز را خارج از خانه هستند، بسیار مفید است.
و در نهایت اینکه استفاده از خدمات پرستاری در منزل می‌تواند در مقایسه با مراجعه به بیمارستان برای انجام کارهای ساده‌ای مانند اندازه‌گیری فشار خون و قند خون بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.
از آنجا که محیط خانه با محیط بیمارستان کاملاً متفاوت است، توصیه ما این است که تا حد ممکن سعی کنید از بردن افراد سالمند به بیمارستان خودداری کنید. به خصوص اگر آنها از نظر جسمی نیاز به بستری شدن ندارند. نگهداری از سالمندان در منزل و تحت نظر یک پرستار مجرب نه تنها می‌تواند از ایجاد مشکلات جسمی جلوگیری کند، بلکه روی روحیه این افراد نیز به صورت مستقیم تاثیر دارد.

ثبت نام تابعیت افراد دارای مادر ایرانی و پدر خارجی
بازدید : 779
چهارشنبه 15 مرداد 1399 زمان : 13:04

مطالعات جدیدی در حال انجام است که نشان می‌دهند ورزش کردن به صورت منظم توسط افراد سالمند می‌تواند علائم آلزایمر را در آنها کاهش دهد. در این مقاله می‌خواهیم به صورت اختصاصی در مورد تاثیر ورزش کردن بر روی کاهش علائم آلزایمر به خصوص در افراد سالمند صحبت کنیم.

رابطه بین ورزش کردن و کاهش علائم آلزایمر

در یک مطالعه که اخیرا نیز منتشر شده است آمده که افراد بالای 60 سال که 5 روز در هفته و هر روز حداقل 30 دقیقه ورزش می‌کنند، دارای نشانگرهای زیستی کمتری در ارتباط با آلزایمر هستند. یک مطالعه دیگر نیز نشان داد افرادی که از نظر ژنتیکی در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند، ولی یا خودشان یا به کمک پرستار سالمند به صورت منظم ورزش می‌کنند؛ دارای نشانگرهای زیستی کمتری بودند.
در کنار این تحقیقات یک تحقیق سوم دیگری نیز وجود دارد که نشان می‌دهد نشانگرهای زیستی معروف به white matter hyperintensities در افرادی که از نظر جسمی فعال هستند آهسته‌تر افزایش می‌یابد. شواهد موجود مرتبط با ورزش کردن و ارتباط آن با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر رو به افزایش است.
به عنوان مثال تحقیق جدیدی که در نشست سالانه انجمن روانشناسی آمریکا ارائه شده است، به نتایج مطالعات کوچکی که بین فعالیت بدنی و کاهش یا ضعیف شدن علائم آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل ارتباط یافته‌اند اشاره کرده و به نوعی مهر تایید بر روی آنها زده است.

رابطه بین ورزش کردن و کاهش علائم آلزایمر

اگر محققان بتوانند مشخص کنند که ورزش کردن دقیقاً چه تاثیری روی بدن دارد و چگونه می‌تواند به کاهش علائم آلزایمر کمک کند؛ دریچه‌ای به روی کشف درمان‌های جدید باز خواهد شد. جالب است بدانید که علائم جسمی این بیماری مانند تجمع پروتئینی به نام بتا آمیلوئید در مغز، اغلب قبل از علائمی مانند کاهش قدرت حافظه خود را نشان می‌دهند.

نتیجه‌گیری

در یک مقاله محققان اطلاعات مربوط به افرادی که والدین آلزایمری داشتند و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها زیاد بود را با هم مقایسه کردند. آنها دریافتند افراد مسن‌تر از 60 سال که 5 روز در هفته و هر روز حداقل 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط ??دارند؛ کمتر از این نشانگرهای زیستی رنج برده و حافظه و قدرت شناختی آنها نیز به مرور زمان کمتر تحلیل می‌رود.
با وجود این یافته‌ها می‌توان گفت که جلوگیری و یا به تاخیر انداختن علائم آلزایمر با ورزش کردن عملا ممکن است. بنابراین اگر سالمندی در خانه دارید که خودش به تنهایی نمی‌تواند ورزش کند حتما از پرستار او بخواهید که 5 روز هفته و هر روز حداقل 30 دقیقه او را تشویق به انجام فعالیت بدنی کند. علاوه بر این افرادی که والدین مبتلا دارند نیز می‌توانند از این شیوه برای جلوگیری از بروز علائم بیماری در خود استفاده کنند.

چرا ورزش کردن به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند؟

رایج‌ترین نظریه موجود برای پاسخ به این سوال این است که ورزش کردن با افزایش جریان خون می‌تواند اکسیژن موجود در مغز را افزایش دهد. تا کنون این قطعی‌ترین نظریه‌ای است که در این زمینه مطرح شده است. از طرفی محققان مقالاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم نیز خاطر نشان کرده‌اند که ورزش موجب بهبود در متابولیسم سلول‌های مغزی و افزایش برخی از هورمون‌ها و پروتئین‌های مناسب برای آنها می‌شود.
بنابراین تغییر در شیوه زندگی در برخی از بیماران حتی ممکن است اثر مشابه‌ای با دارو داشته باشد. با این وجود تا کنون اثبات شده است که استفاده از ترکیبی از دارو و ورزش کردن بیشترین اثرگذاری را داشته و حتی مغز را قوی‌تر می‌کند.
آنچه از نتایج این تحقیقات برداشت می‌شود این است که ورزش کردن قطعا برای افراد سالمند مفید است حتی برای کسانی که قبل از شروع این رژیم درمانی افت شناختی را تجربه کرده‌اند. اما لازم است قبل از شروع رژیم جدید ورزشی، حتما با یک متخصص در این زمینه مشورت کنند. علاوه بر این نگهداری از سالمند مبتلا به آلزایمر که در بستر هستند نیز باید از ورزش‌های خاصی تحت نظر پرستار متخصص یا حتی پزشک عمومی استفاده کنند.

اسید بوریک ضد مورچه
بازدید : 1768
شنبه 7 تير 1399 زمان : 17:22

استخدام پرستار کودک مزایای گوناگونی را برای والدین ایجاد می‌کند. اگر شما هم به تازگی صاحب فرزندی شده‌اید و یا به‌زودی منتظر این اتفاق هستید؛ احتمالا درباره داشتن یا نداشتن پرستار کودک فکر کرده‌اید. در این نوشته وب‌سایت سپیدگستر می‌خواهیم به مزایای اصلی داشتن پرستار کودک اشاره کنیم.

مهم‌ترین مزایای استخدام پرستار کودک

روی زندگی خود کنترل بیشتری خواهید داشت

همه ما قبل از مادر یا پدر شدن، نقش‌های دیگری در زندگی داشته‌ایم. نقش‌هایی که پس از والد شدن، به‌خصوص در سال‌های ابتدایی آن، بسیار کمرنگ می‌شوند. در واقع وجود فرزند فرصت رسیدگی به سایر جنبه‌های زندگی را تا حدود زیادی از ما خواهد گرفت. واقعیت آن است که نگهداری کودک در منزل یک شغل تمام وقت است.
بنابراین اگر می‌خواهید همچنان سایر جنبه‌های فردی و اجتماعی زندگی خود را پس از بارداری حفظ کنید؛ بهتر است به فکر یک پرستار کودک باشد. پرستار کودک حتی اگر دائمی نباشد و ساعاتی از روز یا روزهایی از هفته به کمک شما بیاید؛ می‌تواند در کاهش فشارها و ایجاد زمان و فضای بیشتر برای شما موثر باشد.

فرصت بیشتری برای رشد و توسعه فردی خواهید داشت

اکثر پدران و بسیاری از مادران شاغل هستند. در نتیجه با تولد فرزند و در صورت عدم استخدام پرستار کودک احتمالا در زمینه شغلی خود دچار مشکل می‌شوند.
فراموش نکنید که در اکثر مواد هزینه‌های استخدام یک پرستار کودک، از درآمد شغلی شما بسیار کمتر است. به‌خصوص که شما سال‌های زیادی را بابت این موضوع از دست داده و روزهای جوانی را که می‌توانستید سوابق و تجارب کاری خود را ارتقا دهید، از دست داده‌اید.
در این شرایط نیز داشتن پرستار کودک کمک می‌کند تا والدین مانند گذشته در مسیر توسعه شخصی و شغلی خود قدم برداشته و آینده بهتری را برای خود و فرزندشان فراهم کنند.

از آسیب‌های پس از بارداری در امان خواهید بود

بارداری یک فرآیند طولانی و خسته‌کننده است. در این دوران تغییرات هورمونی وسیعی در بدن مادر ایجاد می‌شود. افزایش وزن یکی از ساده‌ترین عوارض بارداری است. همچنین بسیاری از مادران دچار مشکلات جسمی و روحی پس از بارداری می‌شوند. افزایش قند خون و افسردگی پس از بارداری از این جمله هستند.
در چنین شرایطی نگهداری از یک نوزاد تازه متولد شده بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود. در صورتی که کمک گرفتن از یک پرستار باتجربه این کار را برای شما ساده‌تر کرده و فرصت بیشتری را برای بازیابی جسمی و روحی پس از این دوران در اختیارتان قرار می‌دهد.

فرزند شما ارتباط بهتری با شما خواهد داشت

استخدام پرستار کودک به معنای شانه خالی کردن از وظایف پدری و مادر نیست. شما به عنوان والدین نوزاد تازه متولد شده، حتی با وجود داشتن یک پرستار تمام وقت نیز، باید روزانه زمان مناسبی را به ارتباط با فرزند خود اختصاص دهید. مزیت وجود پرستار در این شرایط، داشتن انرژی بیشتر و علاقه بیشتر در والدین برای این ساعات خاص است.

فرزند شما سالم‌تر و بهتر رشد می‌کند

در نهایت پدران و مادران نوزاد تازه متولد شده، معمولا از تجربه بسیار کمی برای نگهداری از نوزاد برخوردار هستند. در این شرایط و به‌خصوص در ماه‌های اول تولد، بسیار مهم است که از یک فرد باتجربه مانند مادربزرگ‌ها کمک گرفته شود. اما متاسفانه همیشه این امکان برای همه خانواده‌ها وجود ندارد.
در این شرایط پرستار کودک با تجربه مناسب و تخصص کافی، شما را در انجام این کار مهم یاری می‌کند. نتیجه حضور او اطمینان از رشد مناسب و سلامت نوزاد خواهد بود. همچنین این دوران می‌تواند در کسب تجربه به والدین نوزاد نیز کمک کند.

آشنایی با انواع بیمه حوادث
بازدید : 1881
جمعه 16 خرداد 1399 زمان : 14:53

با خوردن غذا، به‌خصوص وعده‌های سنگین، دستگاه گوارش محل جذب خون بدن می‌شوند. در این شرایط فرد دقایق و یا حتی ساعتی پس از صرف غذا، دچار افت فشار می‌شود. این مسئله در افراد جوان کمتر رخ می‌دهد؛ چرا که بدن قادر است این حرکت خون به سمت دستگاه گوارش را جبران کند. اما در سالمندان این مشکل به شکل جدی‌تر و با علائم بالینی خود را نشان می‌دهد.
اگرچه این نوع از افت فشار به خطرناکی سایر موارد نیست؛ اما برای فرد آزاردهنده است. این مشکل معمولا در وعده‌های صبحانه و نهار بیشتر رخ می‌دهد؛ و راه‌کارهای کنترل ساده‌ای دارد. اگر به عنوان پرستار سالمند مشغول مراقبت از چنین فردی هستید؛ بهتر است از وعده‌های سبک اما مقوی برای او استفاده کنید. همچنین تقسیم غذای روزانه به وعده‌های بیشتر، راه‌کار ساده دیگری است که به کنترل این مشکل کمک می‌کند.

مهم‌ترین دلایل افت فشار خون در سالمندان

افت فشار به دلیل کم آبی

منظور از هیدراته نبودن بدن، کاهش میزان آب بدن است. بدن انسان برای آنکه قادر باشد از پس وظایف گوناگون برآید؛ باید به آب کافی دسترسی داشته باشد. بسیاری از افراد، به‌خصوص سالمندان در این زمینه دچار مشکل هستند. عدم احساس تشنگی، ناتوانی در رفع نیازهای شخصی و سایر مشکلات، معمولا باعث می‌شود که بعضی از سالمندان، مصرف آب کمی داشته باشند.
کمبود آب به راحتی می‌تواند موجب افت فشار خون شود. بنابراین در نگهداری از سالمند به تنظیم میزان آب‌رسانی به بدن او توجه کنید.

افت فشار به دلیل نارسایی قلبی

نارسایی قلبی به معنای ناتوانی قلب در پمپاژ مقدار کافی خون به بخش‌های مختلف بدن است. نارسایی‌های قلبی معمولا در سالمندان و در پس مشکلات قلبی رخ می‌دهد. اگرچه این مشگل گاهی در سنین جوانی و میان‌سالی نیز وجود دارد. وقتی قلب توانایی پمپاژ خون را نداشته باشد؛ اولین نشانه آن افت فشار خون است.
برای کنترل این شرایط، فرد بیمار باید فعالیت‌های خود را آرام‌تر و با صرف انرژی کمتر انجام دهد. به‌طور مثال در این افراد، برخواستن یک‌باره از حالت درازکش، می‌تواند موجب کاهش فشار خون شود.

افت فشار به دلیل مصرف بعضی از داروها

سالمندی معمولا با افزایش مصرف داروهای گوناگون همراه می‌شود. داروهایی که هرکدام برای حل مشکلی خاص تجویز شده‌اند. با این وجود، اگرچه داروها مزایای گوناگونی دارند؛ اما همیشه با بعضی از عوارض نیز همراه هستند. یکی از این عوارض هم کاهش فشار خون است.
اغلب داروهایی که موجب افت فشار خون می‌شوند مرتبط با مشکلات و بیماری‌های قلبی و کنترل فشار خون بالا هستند. در کنار این موارد، داروهایی ضد اضطراب، برطرف‌کننده ناتوانی جنسی، ضد درد و درمان پارکینسون، از جمله مواردی هستند که احتمالا در ایجاد این مشکل نقش دارند.
به‌طور کلی در این زمینه بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. گاهی عوض کردن دوز دارو و یا خود دارو، می‌تواند به برطرف شدن مشکل کمک کند.

افت فشار به دلیل عدم فعالیت

نداشتن فعالیت بدنی برای ساعات طولانی آخرین دلیل متداولی است که موجب افت فشار خواهد شد. از آنجا که سالمندان معمولا ساعات طولانی‌تری را در بستر در حالت خواب و بیداری به سر می‌برند؛ این مشکل را بیشتر احساس می‌کنند.
در نهایت توجه کنید که فشار خون پایین می‌تواند موجب سرگیجه، غش، ضعف، خستگی و حالت تهوع شود. پس به عنوان پرستار سالمند به این نشانه‌ها در بیمار خود توجه کنید.

مشاوره دانشگاه آزاد بدون کنکور – مرکز مشاوره آویژه
بازدید : 1406
شنبه 10 خرداد 1399 زمان : 15:49

آیا یک فرد مسن در خانواده دارید و گمان می‌کنید علائم یک نوع بیماری روانی را از خود نشان می‌دهد؟ نگران نباشید این مشکلات در بین افراد سالمند بسیار رایج هستند. در حقیقت بر اساس گزارش اخیر CDC، بیش از 20 درصد از افراد بالای 55 سال یک نوع بیماری روانی دارند، اما فقط حدود دو نفر از سه نفر آنها تحت درمان قرار می‌گیرند. مشکلات روانی سالمندان غالباً مورد غفلت قرار می‌گیرند و تشخیص آنها کمی مشکل است.
این در حالی است که اثرات ناشی از این مشکلات می‌تواند سلامت جسمی و رفاه عمومی را در این افراد به شدت کاهش دهد. مشکلاتی روانی سالمندان گاهی معالجه برخی از بیماری‌های مزمن را پیچیده کرده و حتی منجر به مرگ می‌شود. در این مقاله بیشتر در مورد مشکلاتی روانی سالمندان و آنچه که شما به عنوان یک پرستار سالمند یا عضو خانواده می‌توانید برای کمک به درمان این عزیزان انجام دهید صحبت می‌کنیم.

مشکلات روانی سالمندان

مهمترین مشکلاتی روانی سالمندان

افسردگی

افسردگی نوعی اختلال خلقی است که به عنوان گسترده‌ترین مشکل روانی در بین سالمندان از آن یاد می‌شود. این بیماری در صورت عدم درمان می ‌واند منجر به اختلالات جسمی و روحی شده و مانع انجام عملکردهای اجتماعی فرد سالمند شود. علاوه بر این، افسردگی می‌تواند در بروز علائم و درمان سایر بیماری‌های مزمن جسمی نیز اختلال ایجاد کند.
علائم شایع افسردگی عبارتند از:

  • غم و اندوه مداوم
  • بی‌خوابی
  • درد جسمی
  • دوری از فعالیت‌هایی که قبلاً از آنها لذت برده می‌شد
  • کندی در انجام فعالیت‌ها

سالمندانی که از افسردگی رنج می‌برند، معمولاً بیشتر از افراد جوان از درمان امتناع می‌کنند، داروهای مختلف بیشتری نسبت به آنها مصرف می‌کنند و مدت بستری شدن‌شان نسبت به همسالان خود بیشتر است. از طرفی زنان بیشتر از مردان مبتلا به این بیماری می‌شوند.

اضطراب

مانند افسردگی، اضطراب نیز نوعی اختلال خلقی بسیار شایع در سالمندان است. در حقیقت، این دو مشکل اغلب به صورت پشت سر هم ظهور پیدا می‌کنند. آمارهای CDC نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از بزرگسالان مسن مبتلا به اضطراب، افسردگی را نیز تجربه می‌کنند.
تصور می‌شود اضطراب در افراد سالخورده کمی دیرتر تشخیص داده شود. زیرا افراد مسن بیشتر بر روی مشکلات جسمی تأکید می‌کنند و علائم روانی خود را بروز نمی‌دهند. زنان در این گروه سنی بیشتر از مردان در معرض اضطراب قرار دارند.
افراد مسن مبتلا به اضطراب عمومی ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • نگرانی یا اضطراب بیش از حد و غیرقابل کنترل
  • عصبانیت یا بی‌قراری
  • خستگی مزمن
  • تحریک‌پذیری یا آشفتگی ذهنی
  • کیفیت نامناسب خواب
  • گرفتگی عضلانی

اختلال دو قطبی

اختلال دوقطبی یا بیماری جنون افسردگی ناشی از فشار روانی، معمولاً با تغییر غیرمنتظره روحیه خود را بروز می‌دهد و در افراد مسن اغلب دیرتر از افراد عادی تشخیص داده می‌شود. چرا که علائم این بیماری معمولاً مربوط به دیگر بیماری‌های شایع در این دوران، خصوصاً زوال عقل و آلزایمر است. اختلال دوقطبی در این گروه سنی به طور مساوی در بین زنان و مردان رخ می‌دهد.
علائم اختلال دوقطبی در این سن عبارتند از:

  • گیجی
  • تحریک‌پذیری
  • بیش فعالی
  • روان‌پریشی

مسائل شناختی از جمله مشکلات حافظه، کاهش قدرت حل مسئله، کاهش قدرت قضاوت و کاهش قدرت درک نیز از دیگر علائم این افراد است. شایان ذکر است که برخی از داروهای خاص و برخی از بیماری‌ها، علائم مشابه‌ای به این اختلال دارند.

اختلال در اشتها

اختلال در اشتها یا بی‌اشتهایی عصبی یکی از شایع‌ترین مشکلات روانی مخصوص این گروه سنی است. عوامل اساسی در بروز اختلالات خوردن در سالمندان عبارتند از:

  • تغییر در حس چشایی و بویایی (اغلب به دلیل مصرف برخی از داروها به وجود می‌آید)
  • مشکلات روانی قدیمی و درمان نشده در دوران جوانی
  • اختلال در حافظه یا قدرت شناختی
  • مرگ عزیزان
  • قرار گرفتن در معرض بی‌توجهی
  • افسردگی
  • سایر بیماری‌های جسمی

درمان مشکلاتی روانی سالمندان

گزینه‌های درمانی متنوعی برای مبتلایان به این مشکلات وجود دارد. فقط باید زود متوجه علائم بیمار شوید. از طرفی وجود یک پرستار در منزل که به این موضوعات اشراف دارد، می‌تواند در تشخیص علائم بیمار به شما کمک کند.
معالجه سالمندان مبتلا به این بیماری‌ها یک کار تیمی است که از تشخیص علائم در منزل شروع می‌شود. بنابراین اگر فردی در بین اعضای خانواده دارید که قادر به مراقبت از خود نیست، حتما یک پرستار استخدام کنید تا علاوه بر مراقبت روزانه، بتواند در تشخیص بهنگام بیماری او به دیگر اعضای خانواده کمک کند.

استخدام منشی و بازاریاب تلفنی با حقوق ثابت و بیمه در تهران
بازدید : 1837
پنجشنبه 25 ارديبهشت 1399 زمان : 11:58

اختلالات خواب فقط مخصوص بزرگسالان نیست. بلکه درصد زیادی از کودکان نیز به انواع مختلفی از اختلالات خواب مبتلا هستند. همین موضوع هم نگهداری از آنها را گاها دشوارتر می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم به چند نکته مهم در مورد تنظیم خواب کودکان اشاره کنیم. این نکات علاوه بر این که باعث می‌شوند کودک بهتر بخوابد و رشد بهتری داشته باشد، کار پرستار کودک را نیز راحت‌تر می‌کند.

چند نکته مهم برای تنظیم خواب کودکان

روش‌های ساده برای تنظیم خواب کودکان

یک ساعت اختصاصی برای خواب او در نظر بگیرید

کودکانی که به سن مدرسه رسیده‌اند هر شب بین 9 تا 11 ساعت خواب نیاز دارند. اما نیازها و الگوهای خواب هر کودکی نسبت به کودک دیگر متفاوت است. الگوی خواب بیشتر کودکان ربطی به فعالیت روزانه‌شان ندارد. شما هر ساعتی که آنها را به رختخواب ببرید نق می‌زنند و نمی‌خواهند بخوابند. پس یک ساعت مشخص برای خواب‌شان در نظر بگیرید و زودتر از موعد تعیین شده آنها را به رختخواب ببرید.

زمان بیداری آنها را نیز تنظیم کنید

اگر بدانید که کودک‌تان به چه میزان خواب نیاز دارد و شب‌ها چه ساعتی به رختخواب می‌رود، تعیین ساعت بیداری او یک معادله ریاضی ساده است. اجازه دهید فرزندتان در تعطیلات آخر هفته کمی دیرتر بخوابید و دیرتر بیدار شود. البته منظورمان فقط نیم الی یک ساعت تاخیر است. نه بیشتر.

یک روال ثابت خواب برای اعضای خانواده داشته باشید

روتین بودن ساعت خواب و بیداری، مخصوصاً برای نوزادان، کودکان نوپا و کودکان دبستانی بسیار مهم است. انجام کارهای خاص قبل از خواب مانند مسواک زدن، جلوی چشم بچه‌ها، سیگنالی را به آنها می‌دهد که نشان‌دهنده فرا رسیدن زمان خواب است.

حداقل دو ساعت قبل از خواب تلویزیون را خاموش کنید

تحقیقات نشان داده‌اند که نور متصاعد شده از صفحه تلویزیون، تلفن‌های هوشمند یا مانیتور می‌تواند در تولید هورمون ملاتونین اختلال ایجاد کند. ملاتونین بخش مهمی از چرخه خواب و بیداری است. هنگامی که سطح ملاتونین در بالاترین حد خود قرار می‌گیرد، بدن احساس خواب‌آلودگی می‌کند. فقط تماشای نیم ساعت تلویزیون یا صفحه نمایش گوشی قبل از خواب می‌تواند به اندازه‌ای در خواب کودک اختلال ایجاد کند که تا 2 ساعت بعد نیز سرحالش می‌کند.

قبل از خواب استرس کودک را کاهش دهید

هورمون دیگری که در روند خواب نقش دارد، کورتیزول است. این هورمون به نام هورمون استرس نیز شناخته می‌شود. وقتی سطح کورتیزول بالا می‌رود، بدن کودک شما نمی‌تواند خود را خاموش کرده و به خواب برود. انجام فعالیت‌های بدنی قبل از خواب، قرار گرفتن در معرض نور و سر و صدای محیط همگی برای کودک استرس‌زا هستند. بنابراین برای تنظیم خواب کودکان تماس با این عوامل را قبل از خواب به حداقل برسانید.

محیط القا کننده خواب ایجاد کنید

بیشتر کودکان عادت دارند هنگام خواب در رختخواب‌شان عروسکی را بغل کنند. این در حالی است که برخی از اسباب بازی‌ها و عوامل محیطی ممکن است اثر سوء روی روند خواب داشته باشند. بنابراین ایجاد محیط آرامش‌بخش می‌تواند به کودک شما کمک کند تا بین روز و شب تمایز قائل شده و راحت‌تر بخوابد.

اتاق را کمی خنک نگه دارید

چرخه خواب فرزندتان فقط به نور یا فقدان آن بستگی ندارد. بلکه به درجه حرارت نیز حساسیت نشان می‌دهد. سطح ملاتونین به دمای داخلی بدن حساس است. اما دمای محیط نیز روی آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین اتاق کودک را بیش از حد گرم نکنید. انتخاب حرارت معمولی یا کمی پایین برای اتاق خواب کودک موجب می‌شود که او راحت‌تر و عمیق‌تر بخوابد.

از کودکان در برابر ترس محافظت کنید

به جای ترساندن کودکان از موجودات عجیب و غریب، برای خواباندن‌شان می‌توانید یک اسباب بازی مخصوص بخرید و به آنها القا کنید که این اسباب خاص، شب‌ها از آنها محافظت می‌کند.

تمرکز روی خواب را کاهش دهید

درست مانند بزرگسالان، خاموش کردن مغز برای کودکان نیز می‌تواند دشوار باشد. به جای اینکه اضطراب آنها را با اصرار بیش از حد بر روی خوابیدن بیشتر کنید، روی ایده‌های آرامش‌بخش و آرام کردن بدن کودک تمرکز کنید.
قطعا با رعایت این چند نکته ساده می‌توانید در روند تنظیم خواب کودکان نقش مهمی داشته باشید.

پنج دلیل خوب برای خرید خانه در شهرهای ساحلی ترکیه
بازدید : 2015
چهارشنبه 17 ارديبهشت 1399 زمان : 13:05

ورود به دوران بازنشستگی با تغییرات زیادی همراه است و زندگی و سلامت برخی از افراد را به شدت به خطر می‌اندازد. شاید به دلیل همین تغییرات عظیم است که بسیاری از افراد بازنشسته به مرور زمان به پرستار سالمند نیاز پیدا می‌کنند و مراقبت از آنها کار پیچیده‌ای می‌شود. در این مقاله توضیح می‌دهیم که چطور می‌توانید تغییرات این دوران را کنترل کنید. فراموش نکنید که برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی باید قبل از تاثیرات آن بر روی زندگی فردی و اجتماعی‌تان وارد عمل شوید.

نکات مهم و ساده برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی

روش‌های سالم ماندن در دوران بازنشستگی

زندگی در محیط مناسب

جایی که زندگی می‌کنید تاثیر زیادی روی سلامتی دارد. اگر می‌خواهید محیط زندگی‌تان هوای تمیزی داشته باشد، حتما از شهرهای بزرگ و صنعتی فاصله بگیرید و اطراف شهر را برای زندگی انتخاب کنید. با زندگی در این مناطق علاوه بر هوای پاک، مکان مناسبی نیز برای فعالیت بدنی دارید و می‌توانید هر روز صبح ورزش کنید.

استفاده از مواد غذایی سالم

به محض افزایش سن، به احتمال زیاد با مشکلات مرتبط با تغذیه مانند کاهش وزن یا کمبود ویتامین‌های خاص مواجه خواهید شد. بنابراین رعایت یک رژیم غذایی متعادل و پر از پروتئین، چربی و کربوهیدرات در دوران بازنشستگی از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری دارد. مصرف غذاهای بسته‌بندی شده را کم کنید. چرا که این غذاها نمک زیادی دارند و می‌توانند فشار خون شما را بالا ببرند. بهترین رژیمی که برای این دوران وجود دارد رژیم غذایی به نام مدیترانه‌ای است که حاوی میوه‌های تازه، سبزیجات ، غلات سبوس‌دار و روغن زیتون می‌باشد.

خارج شدن از خانه

داشتن سبک زندگی فعال می‌تواند به شما کمک کند زندگی شادتر و طولانی‌تری داشته باشید و شانس ابتلای‌تان به برخی از بیماری‌ها مانند زوال عقل و آلزایمر کمتر شود. بنابراین برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی سعی کنید دوستان جدید پیدا کنید؛ با یک گروه سالمند به سفر بروید یا دوستان قدیمی خود را در شبکه‌های اجتماعی پیدا کرده و دوباره با آنها تماس بگیرید. اگر به سرگرمی خاصی مانند کتاب خواندن، بافندگی یا باغبانی علاقه دارید، روی آن متمرکز شده و حتی برای یادگیری بیشتر در کلاس‌های آموزشی شرکت کنید.

خود مراقبتی

برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی انجام معاینات منظم پزشکی ضروری است. در این معاینات پزشک با نظارت بر روی فشار خون و کلسترول می‌تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی کمک کند. برای محافظت از بدن در برابر آنفولانزا و سایر بیماری‌های واگیردار نیز باید واکسن‌های سالانه را تزریق کنید. برای زنان انجام دوره‌ای آزمایشات تشخیصی سرطان پستان و دهانه رحم ضروری است. برای مردان نیز باید آزمایش سرطان پروستات به صورت دوره‌ای انجام شود.

ورزش

فعالیت بدنی نه تنها سلامت بدن را تضمین می‌کند بلکه به شما کمک می‌کند تا با وجود افزایش سن بتوانید مستقل باشید و به پرستاری و نگهداری نیاز نداشته باشید. فعالیتی را که دوست دارید انتخاب کنید و به مدت طولانی آن را ادامه دهید. ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی، شنا، یا حتی دویدن می‌تواند انرژی بیشتری به شما بدهند و ذهن‌تان را هوشیار نگه دارند؛ تمرین با وزنه یا باندهای کشی قدرت بدنی را افزایش می‌دهد و یوگا بدن را انعطاف‌پذیر نگه می‌دارد. اگر ورزشی که انتخاب کرده‌اید جدید است و تا کنون آن را انجام نداده‌اید، حتما در مورد آن با پزشک مشورت کنید.

تحریک ذهن

با افزایش سن، مغز شما هم دقیقاً مانند بدن به ورزش نیاز دارد. بنابراین برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی کتاب بخوانید؛ پازل و جدول حل کنید؛ ساز بخرید و در کلاس‌های موسیقی شرکت کنید یا حتی یک سرگرمی قدیمی را انتخاب کنید. شرکت در کلاس‌هایی که به آنها علاقه دارید نیز برای این دوران بسیار مفید است. استفاده از سمت خلاقانه مغز، از طریق انجام فعالیت‌هایی مانند نقاشی کردن و باغبانی می‌تواند به سلامت ذهن کمک کند. انجام فعالیت‌های خلاقانه و بازی‌های ذهنی نیز حافظه و مهارت‌های حل مسئله را تقویت می‌کند.
متخصصان معتقدند که تنها با انجام این چند راه‌حل ساده می‌توانید دوران بازنشستگی شاد و سرحالی داشته باشید و از زندگی خود بیشتر لذت ببرید.

مدارک لازم برای شرکت در مصاحبه علمی جذب عمومی تصدی منصب قضا
بازدید : 1595
سه شنبه 9 ارديبهشت 1399 زمان : 17:44

افسردگی سالمندان یک اختلال روانی و عاطفی است که روی افراد مسن تأثیر می‌گذارد. احساس غم و اندوه زودگذر در بین همه افراد مسن طبیعی است. اما افسردگی پایدار بخش معمولی از پیری نیست.
به همین خاطر است که اعضای خانواده و حتی پرستار سالمند نیز باید با علائم این بیماری آشنا بوده تا بتوانند در اسرع وقت به بیمار کمک کنند. فراموش نکنید که افسردگی در بزرگسالان می‌تواند کیفیت زندگی آنها را کاهش دهد و ریسک عوارض را بالا ببرد.

علت افسردگی سالمندان

علت افسردگی سالمندان چیست؟

علت افسردگی در هر گروه سنی متفاوت است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که این عارضه می‌تواند منشاء ژنتیکی داشته باشد. با این حال، عوامل بیولوژیکی، اجتماعی و روان‌شناختی نیز در افسردگی سالمندان نقش دارند.
برخی از مهم‌ترین علل افسردگی عبارتند از:

  • کمبود مواد شیمیایی مهم و انتقال دهنده‌های عصبی در مغز (مانند سروتونین و نوراپی‌نفرین)
  • سابقه خانوادگی افسردگی
  • مواجه شدن با وقایع آسیب‌زننده در زندگی، مانند قرار گرفتن در معرض سوء استفاده یا مرگ یکی از عزیزان

عوارض مرتبط با پیری نیز ممکن است منجر به افسردگی سالمندان شوند. این مشکلات می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • بی‌تحرکی
  • انزوا
  • فکر کردن به مرگ
  • بازنشستگی
  • مشکلات مالی
  • مصرف طولانی مدت دارو
  • مرگ دوستان و عزیزان
  • مرگ همسر
  • بیماری‌های مزمن

سالمند مبتلا به افسردگی چه نشانه‌هایی دارد؟

علائم افسردگی در همه گروه‌های سنی یکسان است. آنها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • غمگینی
  • احساس بی‌ارزش بودن
  • تحریک‌پذیری
  • خستگی
  • گریه کردن
  • بی‌تفاوتی
  • بی‌قراری
  • عدم تمرکز
  • بی‌خوابی یا پرخوابی
  • تغییر در اشتها
  • فکر کردن و صحبت کردن درباره خودکشی
  • تشدید دردهای جسمی

افسردگی اغلب علت درد جسمی در افراد مسن است. بدون این که زمینه بیماری خاصی را داشته باشند.

روش‌های درمان افسردگی سالمندان

دقیقاً همان‌طور که افسردگی هیچ علت واحد و مشخصی ندارد؛ درمان یکسانی نیز برای همه افراد مبتلا به این عارضه توصیه نمی‌شود. پیدا کردن یک روش درمانی مناسب برای افسردگی، اغلب به زمان نیاز دارد. اما درمان‌های رایجی که معمولا برای کاهش علائم این بیماری استفاده می‌شوند، شامل ترکیبی از دارو و ایجاد تغییر در شیوه زندگی هستند.
داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی عبارتند از:

  • مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs)
  • مهارکننده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRIs)
  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای
  • مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)
  • بوپروپیون
  • میرتازاپین

تغییراتی که برای درمان افسردگی لازم است در زندگی افراد سالمند پیاده کنید نیز عبارتند از:

  • افزایش فعالیت بدنی
  • پیدا کردن یک سرگرمی یا فعالیت جذاب و جدید
  • ملاقات منظم با خانواده و دوستان
  • خواب شبانه کافی
  • رعایت یک رژیم غذایی متعادل و سالم

روش‌های بی‌شمار دیگری نیز وجود دارد که شما می‌توانید به عنوان پرستار سالمند از آنها برای درمان فرد مسن مبتلا به افسردگی استفاده کنید. به عنوان مثال هنر درمانی یکی از این روش‌هاست. هنر درمانی در واقع فرآیندی است که در آن احساسات بیمار به شکل خلاقانه بیان می‌شود. در روان درمانی نیز که از دیگر روش‌های کاهش علائم افسردگی است، سالمند با یک متخصص درمانگر در یک مکان خصوصی صحبت می‌کند.

زندگی با سالمندان مبتلا به افسردگی

افسردگی سالمندان می‌تواند مشکلات مرتبط با پیری را بدتر کند. بنابراین زندگی کردن با سالمندی که دچار این عارضه است، می‌تواند چالش برانگیز باشد. از طرفی این بیماری همیشه قابل تشخیص نیست. اما درمان مناسب و مراقبت اصولی از سالمند می‌تواند کیفیت زندگی او را تا حد زیادی بالا ببرد.
اگر نگران افسردگی والدین سالخورده خود هستید؛ بهتر است بدانید چگونه با سالمندان افسرده رفتار کنید و اینکه خانواده و نزدیکان فرد سالمند می‌توانند تاثیر عمیقی بر روی روحیه او داشته باشند. بنابراین اگر وظیفه مراقبت از سالمندان را به عهده پرستار گذاشته‌اید و خودتان توان نگهداری از سالمند را ندارید؛ حتما در این امر با پرستار همکاری کنید و هفته‌ای چند بار به والدین خود سر بزنید. در ضمن باید آنها را به درمان تشویق کنید و با دعوت از دوستان و نزدیکان بیمار، زندگی شادی برای او فراهم کنید.
در کنار تمام این موارد، نقش فردی که به عنوان پرستار از بیمار مراقبت می‌کند و تبحر و تخصص او در این زمینه نیز می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.
پرستار متخصص، به خوبی با علائم این بیماری آشناست و می‌تواند قبل از بروز عوارض خطرناک آن، اقدامات مراقبتی و درمان علامتی را برای بیمار انجام دهد. بنابراین به غیر از اعضای خانواده، دوستان و نزدیکان، پرستار سالمند نیز نقش مهمی در کنترل و درمان این بیماری دارد.

روش ایجاد طرح بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در هفت مرحله
بازدید : 1344
سه شنبه 19 فروردين 1399 زمان : 13:11

ضعف عضلات در سالمندان به دلیل افزایش سن و کاهش حجم عضلات بدن رخ می‌دهد و پیامدهایی نظیر شکستن استخوان‌ها را در پی دارد. سالمندانی که تحرک و فعالیت بدنی کمتری دارند و تولید هورمون‌های تحریک‌کننده رشد عضلانی در آنها کاهش یافته در معرض بیماری‌های ضعف عضلانی قرار دارند. پرستار سالمند یا فردی که وظیفه مراقبت از سالمند را بر عهده دارد می‌تواند با یک برنامه غذایی مناسب و تشویق سالمند به انجام ورزش‌های مقاومتی این عارضه را کنترل کند.

ضعف عضلات در سالمندان

دلایل ضعف عضلات در افراد سالمند

ضعف عضلات زمانی در سالمندان رخ می‌دهد که حرکت ارادی ماهیچه دچار اختلال شود. این عارضه به دلایل مختلفی در سالمندان ایجاد می‌شود. به طور معمول افراد سالمند به دلیل کاهش فعالیت بدنی و استراحت بیشتر در رخت‌خواب بافت عضلانی خود را از دست می‌دهند. بیماری‌های مختلف نظیر ام اس یا توده سرطانی در نخاع نیز به کاهش توده عضلانی در این افراد منجر می‌شوند.
اگر اعصاب فرد سالمند در اثر بیماری یا حادثه نظیر سوختگی شدید آسیب ببیند، عضلات دچار ضعف خواهند شد. استفاده بیش از حد از نوشیدنی‌های الکلی و مواد مخدر با کاهش سطح پتاسیم بدن منجر به بروز ضعف عضلانی خواهد شد.
ضعف عضلات ممکن است عضله‌های مختلفی را در بدن درگیر کند. برای مثال ضعف عضلات چشم منجر به تاری دید یا دوبینی در فرد سالمند می‌شود یا ضعف عضلات قفسه سینه مشکلات تنفسی را برای سالمند به همراه دارد.
یکی از رایج‌ترین ضعف‌های عضلانی مربوط به دست و پا در سالمندان، لمس شدن یک طرف بدن بر اثر سکته مغزی است. بروز فتق یا پارگی دیسک در ستون فقرات نیز ضعف عضلانی در سالمندان را در پی دارد.
نکته قابل توجه این است که در بسیاری مواقع ضعف عضلانی سالمندان ناشی از خستگی است. این خستگی به دلایل مختلفی نظیر بیماری‌های مزمن، عفونت مزمن، سرطان، نارسایی قلبی، اختلالات خلقی و روانی مانند افسردگی، کم‌خونی و… به وجود می‌آید و فرد سالمند را دچار ضعف می‌کند.
توجه داشته باشید اگر سالمند در طول چند روز دچار ضعف شدید عضلات شود یا علائم مربوط به ضعف عضلانی مانند اختلال در حس، احساس سوزن سوزن شدن، بی‌حسی در دست و پا یا خواب‌رفتگی اعضای بدن را از خود بروز دهد حتما باید در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه شود.

کنترل ضعف عضلات در افراد سالمند و بهبود آن

ضعف عضلات در سالمندان با فیزیوتراپی و کاردرمانی قابل درمان است. فیزیوتراپی به کنترل ضعف عضلات و حتی بازیابی قدرت در افراد سالمند کمک می‌کند.
انجام تمرین‌های استقامتی به طور موثری در روند از دست دادن عضلات عمل می‌کند. این تمرینات باعث بهبود رابطه بین اعصاب و سلول‌های عضلانی شده و به ساخت عضلات در بدن کمک می‌کند. اما مهم است که افراد سالمند به اندازه کافی ورزش کنند.
حرکت‌های مقاومتی که برای سالمندان در نظر گرفته شده در همه عضلات شامل کمر، قفسه سینه، پاها، بازوها و شانه‌ها، باید در هر بار تمرین 10 تا 15 بار تکرار شود. فرد سالمند حتما باید در بین هر ست از تمرین‌ها حداقل به مدت 3 تا 7 دقیقه استراحت کند تا برای انجام تمرینات ست بعد آمادگی داشته باشد. بهتر است هفته‌ای دو بار تمرینات ورزشی انجام شود تا عضلات بتوانند مجددا رشد کنند.
سالمندان تمرینات استقامتی را باید تحت نظر مربی انجام دهند تا در اثر فشار وزنه‎ها و تمرینات دچار آسیب نشوند. حرکت پل به تقویت عضلات عمقی لگن کمک می‌کند، پرس دست‌ها عضلات سینه و عضلات دو سر و سه سر بازویی را تقویت می‌کند. تقویت عضلات شکمی عرضی با سفت کردن عضلات شکم باعث تقویت ستون فقرات در افراد سالمند خواهد شد.

تاثیر پروتئین بر بهبود قدرت عضلات در افراد سالمند

از آنجا که پروتئین برای رشد و تقویت عضلات ضروری است و با افزایش سن جذب پروتئین کاهش پیدا می‌کند، مصرف آن باید در اولویت قرار بگیرد. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لبنیات و تخم مرغ پروتئین لازم برای رشد عضلات را فراهم می‌کنند. پروتئین‌های گیاهی مانند لوبیا، بادام زمینی و سویا نیز باید در رژیم غذایی لحاظ شوند. اگر پروتئین 30 تا 40 دقیقه پس از انجام تمرینات ورزشی استفاده شود تاثیر بهتری بر عضله‌سازی خواهد داشت.
به گفته محققان، سالمندان می‌توانند با انجام پیاده‌روی، ورزش‌هایی نظیر شنا و دوچرخه ثابت و استفاده از یک رژیم غذایی سالم و سرشار از ویتامین و کلسیم سلامت عضلات خود را حفظ کنند.

چک برگشتی و نحوه وصول آن

تعداد صفحات : 5

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 56
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 4
  • بازدید کننده امروز : 5
  • باردید دیروز : 21
  • بازدید کننده دیروز : 22
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 27
  • بازدید ماه : 464
  • بازدید سال : 464
  • بازدید کلی : 66126
  • کدهای اختصاصی